Over Ons

Wie zijn wij en wat drijft ons

(H)eerlijk en Traceerbaar Rundvlees

Als bewuste ouders vinden wij het erg belangrijk om te weten wat wij en onze kinderen eten. Wij proberen zo gezond mogelijk te leven en onze kinderen in de beste omstandigheden te laten opgroeien.

Eten is slechts een klein onder deel hiervan maar o zo belangrijk en o zo bepalend. Wij hebben gekozen om minder vlees te eten en alleen maar vlees te eten van dieren die een goed en natuurlijk leven hebben gehad.

Wij hebben gekozen om minder vlees te eten en alleen maar vlees te eten van dieren die een goed en natuurlijk leven hebben gehad. Hiermee proberen wij onze kinderen iets mee te geven wat ook met het oog op de toekomst een blijvende verandering kan betekenen.

Oude traditie in een nieuw jasje

De wens van vele mensen om bewuster te genieten van vlees hebben wij eind 2013 vertaald in het mogelijk maken van het online bestellen van duurzaam vlees pakketten. Niets anders dan een oude traditie in een modern jasje. Tegenwoordig draagt dit de sjieke naam Crowdbutcher.

Vroeger was het in onze regio de normaalste zaak van de wereld om samen met anderen een koe of varken te kopen en deze te laten slachten voor consumptie. Je wist daarmee precies wat je at en waar het vlees vandaan komt. In die tijd was deze manier van vlees eten smakelijk en vertrouwd maar minder noodzakelijk dan tegenwoordig. Weten wij wel waar het vlees vandaan komt, hoe het beest geleefd heeft? De vele schrijnende vleesschandalen maken dat het vertrouwen behoorlijk op de proef wordt gesteld. De reden wellicht dat u ook zelf op zoek gaat naar traceerbaar vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.

Lancering website een succes

November 2013 komt de site www.sameneenkoekopen.nl online en de lancering werd al snel bevestigd door de regionale krant. Onze verbazing was groot, dat het initiatief positief zou worden ontvangen hadden wij verwacht, maar zoveel enthousiasme ging onze pet te boven. Met vele complimenten op zak zijn wij gaan ontwikkelen. (H)eerlijk vlees, ouderwetse klantvriendelijkheid leidt al snel tot vele positieve reacties en een rapportcijfer van een 9,6.

Vanwege de vraag van onze klanten zijn wij op zoek gegaan naar een varkensboer, die varkens groot brengt op een natuurlijke manier, dus lekker buiten in de modder, de wei en een beschutte schuilplek om te slapen. Hiermee was www.sameneenvarkenkopen.nl een feit.

Eten met geweten

Om ons heen zien wij verschillende initiatieven ontstaan, de ene beter dan de ander. Als voorbeeld de inmiddels iedereen wel opgevallen Beter Leven sterren. Wij vinden het een prachtige ontwikkeling dat steeds meer mensen bewust op zoek gaan naar een product als vlees, een product waar zoveel meer aspecten een rol spelen dan de prijs.

Dieren welzijn en werken aan een beter milieu gaan naar ons idee enorm goed samen met het genieten van een lekker malse biefstuk. Het eten van een eerlijk stuk gerijpt vlees van dieren die een natuurlijk en goed leven hebben gehad, wij noemen dat ‘eten met geweten’, smaak natuurlijk veel lekkerder!

En als laatste aangesloten in de rij, www.sameneenkipkopen.nl vervolmaakt onze gedachte om mensen op een betaalbare manier te laten genieten van dieren die een goed leven hebben gehad. Voortaan zijn wij van alle markten thuis.

Samen Een Koe Kopen

Koop nu uw eigen deel van een koe


link www.sameneenkoekopen.nl

Samen Een Varken Kopen

Koop nu uw eigen deel van een varken


link www.sameneenvarkenkopen.nl

Samen Een Kip Kopen

Koop nu uw deel van een koppel kippen


link www.sameneenkipkopen.nl